Waarom ik ben gaan vloggen.

Het is stil hier op de blog… Ietsje te stil…
Nu ik steeds meer energie krijg van creatieve uitspattingen, heb ik een nieuwe liefde erbij…
Ik heb mijn camera gepakt, heb een Gorilla Pod gekocht en ben, jawel hoor, gaan vloggen.
Hoe dat gekomen is? Dat vertel ik je graag!

Hip!

We kennen vast allemaal minstens een bekende vlogger. Of het nou om Nederlandstalige vloggers of buitelandse vloggers gaat, vloggen is hip. Het is de afgelopen jaren zelfs zo “hip” (is hip nog een woord dat de jeugd gebruikt?) geworden om je leven met de wereld te delen dat bepaalde soorten camera’s nu zelfs aangeschreven worden als bijzonder goede Vlog Camera’s.  

Maar waarom dan?

Afgelopen november ging ik naar een evenement toe en ik had zin om eens wat anders te proberen.
In mijn Instagram Stories had ik wel vaker korte, spontane vlogjes gemaakt maar nu besloot ik dus om het eens serieus aan te pakken.
Ik vlogde er het hele weekend op los en hoewel er een gezonde spanning was, vond ik het vooral erg tof om te doen.

Toen ik thuiskwam merkte ik dat de sfeer van het evenement in de vlog zo goed overkwam! De drukte maar vooral de gezelligheid was echt te voelen. In een blog kan ik dat wel uitdrukken in woorden en afbeeldingen maar het voelt toch anders.

Mijn tools

Dus, wat gebruik ik dan om te vloggen?

Ik gebruik een Sony a5100 camera. Het beeld is uitstekend en er zijn veel verschillende opties. Bovendien klapt het scherm helemaal om naar “vlogstand” waardoor ik dus zeker weet dat ik mijn gezicht aan het filmen ben en de lens niet per ongeluk op de muur naast me heb gericht ofzo…

Ik gebruik ook een Gorilla Pod om een beetje stabiliteit te geven. Als ik mijn camera in mijn hand vast heb merk je al snel als mijn handen trillen of ik bibber. Niet erg handig!

Daarnaast gebruik ik Lightworks om mijn video’s te editten en ga ik op het internet altijd op zoek naar Royalty Free music.

Tot slot gebruik ik Canva om het voorscherm en nascherm te maken.

Minder content?

Doordat ik nu ben gaan vloggen is het ietsje stiller geworden op deze blog. Dat betekent niet dat ik d’r helemaal vergeten ben! Ik heb alleen meerdere opties om uit te kiezen. Dus het zal vanaf nu gaan afhangen waar ik mijn energie in wil steken. Een blog schrijven kost veel tijd en werk en een vlog maken ook. Het spreekt beiden andere kwaliteiten in mij aan en dat is helemaal prima!

De makkelijkste manier om erachter te komen als ik iets gevlogd heb, is om je te abboneren op mijn YouTube kanaal of me op Instagram te volgen. Ik post altijd wanneer er iets nieuws online komt te staan en dan weet jij het ook meteen!

Ik zie je daar!

Zoals je kunt horen, is dit echt nieuw gebied voor mij. In deze vlog bijvoorbeeld, heb ik een voice over toegevoegd die wat kwaliteit betreft echt veel beter kan! 

Ik heb een paar uur eraan geknutseld maar de kwaliteit bleef toch matig. Uiteindelijk moest ik kiezen, of niet online zetten of accepteren dat ik nog veel te leren hebt en het niet meteen perfect kan… 

En dit is het resultaat! Waar ik overigens verder heel tevreden over ben!

Ps. Heb jij ooit gevlogd? Spannend is dat he! Maak je maar niet druk, na een poosje maakt het je helemaal niet uit en verdwijn je in je hobby. Maar pas wel op voor loslopende lantaarnpalen! Als jij ergens een vlog over zou kunnen maken? Waar zou het dan over gaan? Laat het me hieronder weten!

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

WonenWonen

Mijn favo blogs