Welke edelstenen helpen mij?

Edelstenen, er zijn mensen die ze prachtig vinden en er zijn mensen die ze helemaal niets vinden. Er zijn mensen die zweren dat een edelsteen al hun kwaaltjes weghaalt en er zijn mensen die de helende werking van edelstenen direct afdoen als onzin. Hoe zit dat nou precies en waarom ben ik dan tóch zo dol op die dingen? Je leest het in deze blog!

Helpende spiri-wiri edelstenen

Je hoeft maar te googlen naar edelstenen + ziekte en je krijgt een waslijst aan websites die allemaal aangeven welke edelsteen je voor welke ziekte zou moeten gebruiken. Er bestaan talloze boeken over welke edelstenen je kunnen helpen en hoe je ze in kunt zetten. Het concept dat een mooie edelsteen jou zou kunnen helpen om beter te worden, is heel abstract. Want waarom helpt het dan? Waar is het bewijs dat het werkt? Heel veel mensen kunnen er weinig mee en vinden het allemaal veel te vaag. Helemaal terecht natuurlijk! Wat sowieso een feit is, is dat deze stenen uit de aarde komen. Het zijn dus hele natuurlijke middelen om jouw huis mee te decoreren.

Citrien edelsten helpen

Helpen edelstenen echt?

Tja, dat weet ik dus niet. Er wordt door bepaalde partijen over de energie van edelstenen gesproken. Er kan vanuit de Chakra theorie gekeken worden naar edelstenen. Er wordt ook over de trillingen van edelstenen gesproken. Net zoals bij allerlei andere zaken in de wereld kun je vanuit verschillende perspectieven naar edelstenen kijken. Een ding weet ik, uit ervaringen sowieso zeker. Een edelsteen is niet een magische oplossing. Leg je een edelsteen 4 nachten onder je kussen terwijl je slaapt? Dan verdwijnt je acné niet op spontane wijze. Leg je in je woonkamer een Gouden driehoek aan edelstenen neer? Dan is het echt niet zo dat de positieve energiestroom die ze creëren ervoor zorgt dat ik nooit meer ruzie heb in de woonkamer. Natuurlijk zou ik willen dat dat wel zo was. Joh, ik zou mezelf een kroon van de meest ideale edelstenen maken en ‘m altijd dragen. Maar nee, ik geloof niet dat het zo simpel is.  

Hoe helpen edelstenen mij?

Toen ik als juf op de Vrije School werkte, kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept van helende edelstenen. Ik had ze al vaker gezien en bekeken en vond ze altijd wel mooi maar had er verder niet heel veel mee. In klas 6, groep 8, volgde ik met de kinderen een mineralogieperiode. Hoewel de lessen vooral draaiden om het bestuderen en omschrijven van de edelstenen die de kinderen zelf hadden of van de leerkracht kregen, ging ik in mijn vrije tijd wat dieper in op het concept van de helende edelsteen. Ik vond het fascinerend en magisch (zoals veel dingen op de Vrije School) en startte een kleine verzameling. Ik ging specifiek op zoek naar edelstenen die mij zouden ondersteunen. Ik stuitte al snel op de zonnesteen. Een steen die zelfvertrouwen en de zonnige kant van de mens stimuleert. Het paste precies bij wat ik op dat moment zocht. In een volgende blog zal ik er nog wat meer over vertellen!

Een mooie edelsteen gaat de depressie niet plots laten verdwijnen. Maar het idee van zo’n steen kan je wel de kracht geven om iedere dag door te komen.

Zonnesteen

Welke edelstenen heb ik dan?

Citrien Als je Citrien in een ruimte neerzet waar creatief gewerkt wordt dan stimuleer je de ruimte om een energieke, positiefe en opgewekte te creëren sfeer. Wij hebben er eentje voor onze bruiloft ontvangen van Tessie, ook wel bekend van devrijekracht.com Het is best een grote steen. Aan de voorkant zie je voornamelijk het geel van de citrien.

Bergkristal Dit is een veelvoorkomende steen. Het wordt het vaakst gebruikt om negatieve energie te reinigen. Deze witte steen zie je ook bij veel mensen in huis die niets met edelstenen hebben. Vaak kopen ze ‘m gewoon omdat het zo’n mooie, rustige steen is.

Zonnesteen Zonnesteen maakt optimistisch en geeft vertrouwen in de toekomst. Deze edelsteen helpt je om je goede kanten te zien en helpt je om minder somber te zijn. Deze zonnesteen kochten wij als tafeldecoratie tijdens onze bruiloft. We kochten ook nog meer stenen maar daar een andere keer meer over. Het is een hele zachte steen met veel wit en lichtroze.

Gele calciet Deze steen ondersteunt bij het bestrijden van vermoeidheid en geeft een flinke portie daadkracht. Ook dit was een steen die we tijdens onze bruiloft op tafels legden ter decoratie.

Labradoriet Dit vind ik een fantastisch mooie edelsteen. Het heeft iets weg van een drakenei. Als je de steen belicht met zonnestralen zie je allerlei magische kleuren plots opbloeien. Prachtig!

Uiteraard zijn dit niet de enige edelstenen die wij in huis hebben. Maar als ik werkelijk alles op de foto ga zetten, ben ik wel even bezig. Wil jij meer te weten komen over de edelstenen die wij in huis hebben? Laat het dan hieronder in een berichtje weten!

Waarom ben ik zo dol op edelstenen?

Behalve dat ik ze prachtig vind en ze daarom graag op mooie plekken in het huis neerzet, vind ik de magie van een edelsteen heel fijn. Het idee dat een bepaalde steen een bepaald iets bezit dat mij versterkt, vind ik een enorm prettig gevoel. Ik geloof er niet in dat edelstenen alles oplossen en ik geloof er al helemaal niet in dat de kennis die we hedendaags op medicinaal gebied aan de kant geschoven moet worden en we onszelf allemaal beter moeten gaan maken met edelstenen. Ik krijg er kippenvel van als ik er aan denk! Nee dankje!

Gele citrien

In principe zijn edelstenen dus gewoon hele mooi stenen die misschien een beetje magie bezitten. Die magie zou ons kunnen ondersteunen als we er voor open staan. Zo helpen bepaalde stenen bijvoorbeeld met ontspannen. Tuurlijk ben ik niet de enige die ooit een artikel over hoe edelstenen helpen heb geschreven. Dus lees vooral gerust verder over deze prachtige stenen. Je zou ook deze uitzending van de Online Handwerk Club kunnen kijken. Nina van The Proud Peacock was te gast om te vertellen over haar handgemaakte edelstenen sieraden. Hoewel er momenteel veel gesproken wordt over de duurzaamheid van deze prachtige edelstenen, kan ik hier helaas maar weinig over vertellen. Het is iets waar ik ook mee bezig ben.

Bergkristal

Ik ben niet veel en vaak mijn mijn edelstenen bezig. Maar een keertje op zoek gaan naar de mooie patronen en mooie kleuren binnen een edelsteen kan ik echt voor een mooi slow living momentje zorgen. En jij? Wat vind jij van edelstenen? Misschien heb je wel vragen over edelstenen? Stel ze vooral hieronder door een berichtje achter te laten!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs