Handwerkinspiratie voor de babykamer

Waar sommige dromen van een prinsessenjurk op hun trouwdag, had ik een heel ander doel. Ooit wilde ik zo leren handwerken dat ik mijn eigen babyuitzet bij elkaar kon maken. Vorig jaar zette ik de stap en ging ik naar naailes. Nu, 36 weken zwanger, ga ik jullie het resultaat laten zien.

Stofjes

Het uitzoeken van stofjes was al een dagtaak opzich. Ik wil van te voren niet weten wat het geslacht van onze baby is. Daarnaast is het wel handig dat we de uitzet voor meerdere kindjes kunnen gebruiken. Op naar genderneutraal dus. Deze stoffen vond ik bij Hoofs in Den Bosch. De rode stof met het veertje is katoen en de zandkleurige stof is hydrofiel.

Handgenaaide stofjes babykamer Liefs van Zus
Handgemaakte babykamer Liefs van Zus

De wieg

Het eerste wat moest worden aangepakt was de wieg. Ons mam kocht deze wieg voor de geboorte van Lizelotte twintig jaar geleden. Inmiddels een aantal kinderen her en der verder, was de binnenbekleding wel aan vernieuwing toe. Ik had hiervoor geen patroon maar heb op patroonpapier de losse delen nagetekend en zo uitgeknipt. Op Pinterest zijn wel een aantal patronen te vinden, maar het is niet moeilijk om het na te tekenen. Inspiratie voor deze wieg is er voldoende te vinden en voor iedere stijl is er wat wils.

Monday Suit

Hier smelt je toch van weg? Dit boxpakje van petiteknit heeft mijn hart gestolen. Het patroon is er in diverse talen maar ik breidde voor het eerst in het Engels. Dat was een hele uitdaging op zich, maar het resultaat mag er zijn. En dit schattige pakje wacht nu al geduldig een maand of zes op zijn eerste eigenaar.

Handmade babyroom Monday Suit
Handgemaakt aankleedkussentje genaaid eenvoudig

Aankleedkussen

Het naaien voor de babykamer heb ik samen met ons mam gedaan. Zij zette even deze fantastische aankleedkussenhoes in elkaar. Ook zonder patroon maar mocht je dit fijn vinden kun je ze wel vinden op het internet. Nu maar hopen dat de baby er niet over heen poept. 
Het aankleedkussen zelf kocht ik bij babypark.

Mama kangaroo

Een kind kan natuurlijk niet zonder gehaakte knuffels. Deze knuffels komt uit het boek van Kristel Droog, mijn knuffels van sokkenwol. Ik haakte de knuffel met scheepjes stone washed. Ik gebruik de knuffels wel alleen ter decoratie omdat er soms in kleine handjes een hoop los kan raken.

Crochet kangaroo babykamer inspiratie
Zelf gemaakte babykamer commodemandje

Commode mandjes

Opbergen moet natuurlijk ook in stijl kunnen. Daarom maakte ik van restjes stof deze leuke commodemandjes. Hiervan had ik geen patroon maar knipte gewoon een bodem en naaide daar de rand op vast. Door twee stofjes te combineren kun je ze ook binnestebuiten gebruiken.

Wiegdekentje

Hier is bijna heel de familie creatief en daar maken we dankbaar gebruik van. Mijn tante haakte deze leuke wiegdeken voor in de wandelwagen in de super simpele wafelsteek. Het garen komt van Wolplein.

Gehaakt wiegdekentje Liefs van Zus
Zelfgemaakt boxpakje babykamer handgemaakt

Boxpakje

Van deze veertjes stof had ik nog een stukje over. De voorraad patronen op naailes is eindeloos en al snel had ik een keus gemaakt. Dit patroon komt uit het tijdschrift Ottobre

Babynestje

Wij verhuizen zes weken na de bevalling. Goed idee? vast niet! Maar het is nu eenmaal zo. Dat betekent ook dat we voor nu nog geen babykamer en box hebben. Deze wordt pas geleverd in het nieuwe huis. Om kleine frummel toch lekker te kunnen laten slapen beneden is dit babynestje ideaal. 
Zelfgemaakt babynestje
babybroekje Handgemaakt Liefs van Zus

Babybroekje

Wie is er niet verliefd op? die schattige babybroekjes in stofjes met de leukste printjes. Ik viel als een blok voor ze. Maarja, zo’n broekje kost al gauw twintig euro per stuk. Kan dus flink in de kosten gaan lopen. Gelukkig is daar Annick van Minniemie die een patroon tekende. Je kunt de broekjes naaien in maat 56-92. 

Beddengoed

Voor deze wieg met afwijkende matrasmaat is wiegbekleding vinden niet onmogelijk, maar wel wat lastiger. Geen nood want ook hiervoor hebben ze de benodigheden bij Bas Bastiaans. 
Ik ga vaak even in de fysieke winkel langs omdat het hier dicht in de buurt is, maar ook online kun je er prima shoppen. Ik kocht er molton, hoeslaken en lakenkatoen. 

Beddengoed Handgemaakt Liefs van Zus
Badcape Handgemaakt Liefs van Zus

Badcape

Eenvoudiger kan het niet. Men neme twee grote vierkanten stukken stoffen en naait deze aan elkaar. Voor het hoofd knip je een klein driehoekje en stikt deze vervolgens in een hoekje. Maar dat het eenvoudig is wil niet zeggen dat het niet mooi is. Zie je hier het kleine hummeltje al in liggen? 

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Het aftellen is nu echt begonnen! Nog een paar weken en dan ligt de kleine frummel hopelijk in onze armen. De wieg staat klaar en alle voorbereidingen zijn getroffen. Wat vind jij van al de handgemaakte dingen? 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs