Handwerk inspiratie voor Valentijnsdag

Het is vandaag precies een 30 dagen voor valentijn. Hoog tijd om op een creatieve manier jouw liefde te betuigen aan je valentijn. Tussen deze tips zit voor iedere creatieveling wel wat wils dus lees snel verder en kijk wat bij jouw past. 

Hartjes haken

Je kunt ze maken van groot naar klein. je varieërt van grootte door middel van de grootte van je haaknaald en de dikte van het garen. Zo kun je van dit patroon van gek op haken een sleutelhanger maken of een kussen voor jouw valentijn.

It must be love

Mocht je helemaal los willen gaan met valentijn kan dat natuurlijk ook. In dit boek van Rico staan maar liefst negen liefdes patronen. Voor ieder wat wils dus. Rico heeft voor de patronen ook een bijpassend garen: Ricorumi DK. Dit zijn hele fijne amigurumi bolletjes speciaal ontworpen voor deze patronen. 

Hartjes onderzetters

Samen romantisch een kopje koffie of thee drinken breng je naar een hoger niveau met deze onderzetters. Maak een lekker ontbijt op bed en verklaar je valentijn de liefde met deze subtiele hint.

Valentijnssokken breien

Heeft jouw valentijn of jij zelf net zo’n sokken fetisj als wij? maak dan een paar handgemaakte valentijnssokken. Je breit deze sokken eenvoudig en maast later de hartjes erop. Zo kun je zelf kiezen hoeveel en waar en maak je de sok helemaal naar jouw wens.

Valentijnskaart borduren

Met deze zelfgemaakte valentijnskaart steel jij de show. Naast het feit dat kaarten sturen supertof is, heb jij hier nog eens extra tijd ingestoken om de kaart persoonlijk te maken. oftewel jij bent wel heel dol op je valentijn. Er zijn diverse patronen. Bij Pipoos kun je bijvoorbeeld alle materialen voor deze lieve kaarten scoren. 

egeltjes borduren

Egeltjes borduren

Naast wat prikkelbaar kunnen deze beestjes ook superschattig zijn. In dit patroon van freubelweb borduur je de lieve egeltjes met hartjes naast elkaar en doen ze in ieder geval geen pijn aan je vingers. 

Regenboog punchen

Als het bij jouw valentijn een beetje saai is aan de muur kun je hem of haar wat geven om de boel wat op te leuken. Punch dan bijvoorbeeld deze wandhanger met regenboog en hartjes. Het complete pakket bestel je makkelijk online. 

Roos haken

Wil jij je valentijn eens verassen met mooie bloemen maar verwelken ze altijd zo snel? Haak dan deze roos, want deze roos blijft voor eeuwig staan en verwelkt nooit. En je hoeft het niet bij een te houden he het kan ook een hele bos zijn. 

Deken met hartjes

Als je een wat groter project voor je valentijn wil maken kan dat natuurlijk ook. Geef hem of haar dan deze deken met hartjes in de popcorn steek. Je kunt de deken aan een stuk haken of eerst het gewenste aantal lapjes haken en deze later aan elkaar haken.

popcornsteek hartje

Cupido knuffel

Wat is valentijnsdag zonder Cupido. Met dit leuke patroon schiet cupido voor jou sowieso raak. Hoe meer pijlen je haakt, hoe meer kans op de liefde van je leven. 

Zo! Dat waren onze tien valentijn handwerkprojecten. Heb jij al iets gezien dat jij gaat maken voor jouw grote liefde? Laat het mij weten en vergeet niet een foto in te zenden! Wellicht zie je ‘m terug tijdens een aflevering van de Online Handwerk Club. Het toffe aan deze projecten is natuurlijk dat ze met de hand gemaakt worden. Deze heerlijke momentjes van ontspanning passen helemaal bij het Slow Living leven. Gun jezelf dus zo’n mooi project en neem ook de tijd om er van te genieten

Handgemaakte trui breien

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

De nieuwste blogs

This Post Has 2 Comments

  1. Li Ying Brouns

    Wat een super mooie ontwerpen allemaal. Mijn hart gaat echt sneller kloppen van die prachtige roos en de super schattige cupido knuffel. Deze gaan zeker weten op mijn lijstje om ooit eens te maken. Een kaart borduren wil ik ook nog eens gaan doen. Ik weet nog niet of het voor valentijn zal zijn of een kaart voor een andere speciale gelegenheid, maar die geborduurde kaart gaat er zeker weten ooit komen. Bedankt voor deze mooie inspiratie blog vol inspiratie.

    1. Liefs van Zus

      Leuk om te horen! We waren zelf ook helemaal verliefd (hihi) 😉 Graag gedaan!

Leave a Reply