Handwerk inspiratie voor Pasen

Over twee weken is het Pasen. Hoewel we een paar dagen geleden echt nog sneeuw hadden (in april!), staat de lente dus echt voor de deur. Wij vinden de lente heerlijk. Vrolijke bloemetjes, vrolijke kleuren en de eerste stralen van de zon op je gezicht. Iedereen wordt er ook een stuk vrolijker van, en stiekem wij ook. We hebben weer een aantal prachtige paasprojecten verzameld waar je aan kunt werken.

Konijnenvriendjes

Met stip op nummer één staan de konijnen die Esther ontworpen heeft voor Wolplein. En zeg nou zelf, zijn ze niet ontzettend schattig? Je kunt de materialen voor beide konijntjes samen of apart als haakpakket aanschaffen. 

gehaakte konijnen Essiebirdies

Borduurpatroon

Om even in de konijnensfeer te blijven… Ben jij toch meer van het borduren en ben je op zoek naar een ontzettend leuk patroon? Dan hebben wij het perfecte patroon voor jou gevonden! Zie je het al voor je in prachtige borduurring bij je op de kast of aan de muur? Wij wel!

Kippenmandje

Is paaseieren zoeken een ritueel bij jou op paasochtend? Dan is dit kippenmandje echt iets voor jou! Eerst alle eitjes zoeken, ze verzamelen in het mandje en daarna door de dag heen lekker opeten. Of misschien eet je ze wel in een uur op, mag ook gewoon 😉

gebreid kippenmandje

Punchpatroon

We willen écgt nog een keer leren punchen. Dit patroon is daar ideaal voor! Je downloadt het sjabloon van de paashaas en kunt dan zelf ermee aan de slag. Hiermee haal je echt het lentefeest in huis!

Paaseieren vilten

Bij pasen hoort natuurlijk mooie paaseieren. Je kunt op allerlei creatieve manieren zelf paaseieren maken. De tutorial voor deze kleurrijke vilten paaseieren is keisimpel om te volgen! 

Pasen handwerken

Een paaskonijn breien

Brei je nog niet zo lang of ben je op zoek naar een snel en eenvoudig project? Neem dan eens een kijkje naar deze mooie, gebreide konijnen. Je maakt ze van een vierkant lapje en ze zijn supermakkelijk in elkaar te zetten. Soms hoef je helemaal niet zo moeilijk te denken, maar kun van iets heel eenvoudigs iets moois maken! 

Een Peter Rabbit borduurpakket

Vroeger hing bij ons thuis op de babykamer een geborduurd schilderij van Peter Rabbit. Onze moeder had dat ooit helemaal zelf gemaakt. Peter Rabbit geeft ons dus altijd een beetje een nostalgisch gevoel. Hoewel dit konijn altijd mooi is, vinden wij het rondom de pasen extra leuk om met een Peter Rabbit project aan de slag te gaan. Op internet zijn tal van pakketten te vinden, maar dit uitgebreide borduurpakket heeft wel echt een speciaal plekje in ons hart. 

Eenvoudige paashaasjes haken

Een super eenvoudige paashaas haken

Heb je de komende twee weken niet zo veel tijd meer om alles uit de kast te trekken, maar wil toch iets maken voor Pasen? Het is natuurlijk niet af zonder een paashaas of twee. Deze gehaakte paashaasjes zijn ideaal! Snel gemaakt en een ontzettend leuke decoratie op de ontbijttafel. 

Paas-eierwarmers haken

Wat is nou een paasontbijt zonder een gekookt eitje? Je wil natuurlijk wel dat je tafel er vrolijk uit ziet en dat je eitjes lekker warm blijven. Geef ze dan een lekker mutsje door een eierwarmer over je ei heen te doen. Deze gehaakte paas-eier mutsjes vinden wij ongelofelijk schattig! 

Geen zin om voor pasen te handwerken?

Dan kun je ook aan de slag met andere materialen. Gebruik bijvoorbeeld overgebleven eierschalen en veertjes om een prachtige paaskrans te maken zoals Saskia van So Celebrate.

En, zat er voor jou iets bij? We hopen van wel natuurlijk! Laat gerust een berichtje achter onder deze blog, stuur een foto via Instagram of laat je creatie zien bij de Online Handwerk Club. We wensen je alvast een vrolijk Pasen. Hopelijk werkt het weer ook mee aan de lente 😉 Tot snel!

Handgemaakte trui breien

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

De nieuwste blogs