Duurzame lingerie van Hunkemöller

Toen het lingeriemerk Hunkemöller laatst vroeg of ze mij een promo pakketje van hun nieuwe, duurzame lingerie mochten opsturen was ik natuurlijk hartstikke nieuwsgierig. De duurzame capsule collectie Josefina is, volgens Hunkemöller zelf, hun meest duurzame collectie. Ze geven op de website heel duidelijk aan dat deze collectie één van de stappen op hun reis naar een duurzame productie van lingerie is. Laten we een kijkje nemen.

Hunkemöller ‘Together Tomorrow’

Hunkemöller heeft het initiatief Together Tomorrow ontwikkeld. Met dit initiatief geven ze aan dat ze nog niet het meest duurzame lingeriemerk zijn, maar dat ze hun praktijken wel willen blijven verbeteren. Het initiatief heeft drie belangrijke peilers. Ze willen:

  • De mensen waar ze mee werken beter waarderen.
  • Meer met milieuvriendelijke en gerecyclede materialen werken.
  • Een minder grote impact hebben wat betreft het milieu.

Deze duurzame lingerie lijn bestaat uit veel verschillende onderdelen. Niet gek ook, een bh bestaat uit veel losse onderdelen die samengebracht worden om een mooi geheel te maken. De ontwerpers die met Hunkemöller samenwerken zijn druk bezig te onderzoeken hoe elk onderdeel meer duurzaam kan worden gemaakt. Daarom zijn de meeste materialen die in de Josefina capsulecollectie gebruikt worden gerecyclede materialen. Zo wordt bijvoorbeeld 100% gerecycled kant gebruikt (de set die ik heb ontvangen is haast alleen maar kant, even voor je beeldvorming). Daarnaast gebruiken ze elastische bandjes die gemaakt zijn met gerecycled nylon.

Ziet de lingerie er anders uit omdat het duurzaam is?

Nee. En dat is maar goed ook. Deze lingerie set heeft eenzelfde look en feel als andere lingerie sets van Hunkemöller. Het lijkt er op dat Hunkemöller oprecht op zoek is naar duurzame(re) oplossingen. Ze lijken geen mooier beeld te creëren dan wat ze daadwerkelijk aan het doen zijn. En zo hoort het ook. Op een gezond tempo op zoek naar duurzamere oplossingen die zonder al teveel gedoe omgezet worden in praktische producten. Goed bezig Hunkemöller!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs