De fijne dingen van juni

Ik speelde al een poos met het idee om aan het einde van een maand een lijst te maken met fijne dingen, gedachtes en plekken die ik ben tegengekomen. Gewoon fijne dingen waar je van kunt genieten. Dus hierbij de nieuwe, maandelijkse rubriek: De fijne dingen!

Keramiekworkshop kleurenpallet

Een workshop volgen bij Atelier W

Begin deze maand volgden een vriendin en ik een hele toffe keramiek workshop bij Atelier W. Hoewel we de kommen en borden die we gemaakt hebben nog niet in huis hebben (ze moesten natuurlijk nog afgebakken worden toen wij de workshop verlieten) was de workshop alleen al een groot avontuur! Bovendien verbleven we het hele weekend in Arnhem, wat op zich als reuze gezellig was!

Deze toffe kringloper pin 

Begin deze maand won ik deze te gekke pin van @_debovensteplank. Ik doe haast nooit mee aan give aways dus het was super leuk om deze pin te winnen! Zodra ik d’r binnenkreeg spelde ik de pin op en toen ik die dag even in de stad was op zoek naar een product kreeg ik het advies om eens bij de kringloop te kijken. Geniaal! 

Kringloper pin
Feest- en gelukspoppetjes haken

Feest- en gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts

Afgelopen maand kwam het nieuwste boek van Annemarie Arts uit. Feest- en gelukspoppetjes haken staat weer vol eenvoudige, supercreatieve haakpatronen. Ik maakte al een cadeautje voor een goede vriend. gewoon even tussen de soep en de aardapellen door. Jij maakt deze maand kans om dit nieuwe haakboek te winnen. Onderaan deze blog lees je hoe!

Deze fijne kiemgroente mix 

Ik probeerde deze maand een nieuwe zak kiemgroente zaden uit. Deze mix van de Dille & Kamille bevat allerlei soorten groentjes en ze groeien razendsnel! Ideaal dus voor op een cracker maar ook voor door de salade en als garnering op soep. Ik deelde overigens als mijn duurzame Tuinkers Tips in een blog. Heb jij ‘m al gelezen?

Dille & Kamille Salade Mix Kiemgroente
Gehaakt vest op oranje jurkje

Eenvoudig zelf kleding vermaken

Dit vest hing alweer een poos in mijn klerenkast. Wat was ik blij toen ik besloot om het vest deels uit te halen en opnieuw te haken! Van een te groot en lubberig vest heb ik nu een comfortabel en modern vest weten te maken. 

Met alpacas wandelen

Ik heb hier slechts 3 woorden voor… They’re so fluffy! 
Met alpaca’s wandelen is echt zó fijn en gezellig. Ze lopen super gemoedelijk hun vaste route en wij mochten met ze meewandelen. Wat een gezelligheid zo heerlijk in de natuur!

Charlie met alpacas

De feel good film In the Heights

Ik ben DOL op musicals. Wisten je dat al? Deze maand keek ik halsreikend uit naar In the Heights. Deze nieuwe film van Lin Manuel Miranda is gebaseerd op de gelijknamige broadway musical (ook van zijn hand overigens). Wat een toffe film met catchy muziek! Bizar hoe dat eigenlijk werkt. De film speelt zich af op een plek waar ik waarschijnlijk nooit zal komen, Washington Heights, over een groep mensen die ik nooit zal kennen, immigranten vanuit allerlei caribische gebieden. Tóch werd ik helemaal meegezogen in hoe zij hun leven leiden en waar ze allemaal mee te maken krijgen. Echt een fantastische film!

De leren labels van Marlaine

Toen ik mijn gehaakte vest voor de 2e keer maakte afgelopen maand, wilde ik er ook een label aan toevoegen. Deze toffe label van Marlaine is hier perfect voor! Op het moment zijn alle leren labels in de sale. Dus, wordt je enthousiast hiervan? Klik dan hier en bestel jouw eigen leren labels!

Marlaine label in gehaakt vest
Lazy daisy borduursteek op jeansjas

Borduren!

Vorig jaar probeerde ik voor het eerst om kruissteekjes te borderen. Aan het einde van juni besloot ik spontaan om ook eens een andere steek te proberen. Het werd de Lazy Daisy steek. Zo eenvoudig en met zo’n leuk resultaat! Ik kocht mezelf een ander borduurpakketje om nog meer steken te oefenen. I’m hooked! Oh ja, ik kocht voor in de Give Away van deze maand ook een klein borduurpakketje om weg te geven. Wil jij winnen? Lees dan verder!

De Online Handwerk Club labels

Deze labels liet ik speciaal voor de Online Handwerk Club mondkapjes maken. Maar zodra ik ze in huis kreeg, zag ik allerlei nieuwe mogelijkheden met ze! Wie weet breng ik ooit een lijn labels uit die jij op jouw handwerkprojecten kunt naaien. Wat denk jij? Doen?

Online Handwerk Club labels
Lazy daisy borduursteek op jeansjas

De lancering van de Offline Handwerk Club sponsoractie

Wat is het toch altijd weer spannend  om iets nieuws te lanceren! Het allerlaatste project van juni was het lanceren van de Offline Handwerk Club sponsoractie. Door €1, €3, €5 of €10 te sponsoren krijg jij hele leuke dingen en help je mee met het verminderen van de onkosten die ik maak tijdens het maken van de Offline Handwerk Club! Wil jij ook een bijdrage leveren? Klik dan hier!

Win jouw eigen pakketje fijne dingen!

Ook deze maand kun jij jouw eigen pakketje fijne dingen winnen! Het enige dat jij hoeft te doen is hieronder te delen wat voor fijns jij in juni hebt meegemaakt. Neem een momentje om terug te blikken op jouw maand en deel met ons wat jij allemaal hebt ervaren! Deze give away loopt tot 16 juli. 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

This Post Has 27 Comments

 1. Bianca

  Fijne dingen: Genieten van mijn mams, die nu Rotterdam aan het ontdekken is. Koffie drinken met haar bij DE op het stationsplein, kijkend naar de trams. De Delftse Poort zien, en leren waarom die daar staat. De markt op, en een broodje braadworst eten. De markthal van binnen bekijken, en zelfs tot de Oude Haven gaan. En dat is nog maar een klein stukje. Maar het maakt haar zo gelukkig…

  1. Wat een heerlijke dingen allemaal Bianca! En of dat nou dichtbij of ver weg is, is eigenlijk helemaal niet belangrijk toch 😉
   X Charlie

 2. Inge Visch

  Hmmm mooie dingen van juni :
  Tja we zijn getrouwd!!! En het verbaaste me zo op die dag hoe mooi ik me voelde , door de professionele make up en haar ect.

  Het trouwfeest op mijn werk: voelde als een extra trouwdag.

  Handwerk : happy stones schilderen en soms ook het vinden van een happy stone.

  Mooi servies van blond Amsterdam gehad van mijn ouders. Super leuk om thee uit te drinken.

  1. Wooouw Inge wat leuk!
   Ik wil heeeeeeel graag een foto zien <3
   Wat een fantastische maand is dit voor jou geweest!
   X Charlie

   1. Marga vd Wetering

    Fijne dingen: voor mij waren dat afgelopen maand mijn brei en haak projecten waar ik heerlijk mijn ontspanning in kan vinden en zo langzaam maar zeker ook de vooruitgang in zie… De prachtige bloemen en alle Vogelzang om mij heen als ik buiten met mijn wolfhondjes aan de wandel ben of in de tuin zit. Een heerlijk mok latte machiato, en de eerste keer weer naar de sauna kunnen gaan!

 3. Liane Slottje ( steekjes & Zo)

  Mijn mooie dingen van juni…..oef, dat zijn er best veel….de vachten die ik spontaan ontving om het spinnen mee onder de knie te krijgen
  , een statafel + klap barkrukken voor een zacht prijsje bij de kringloop waar ik nu de kaardmolen op heb staan, ideaal.
  Het verven van yarncake als experiment….
  Dat ik relatief gezond ben en dst ik mijn hobbies kan en mag uitvoeren.

  1. Het zijn de kleinste dingen die het doen. Fijne kringloopgelukjes en mooi experimenten behoren daar zeker bij!
   Op naar nog een fijne maand!
   X Charlie

 4. Kirsten

  Voor de eerste keer in 2 jaar weer een sushi-baby maken 🥰 en een hele hoop nieuwe plantjes!

 5. Sandra

  Deze maand mocht ik wat plantjes ruilen, waren we uitgenodigd voor een sjieke bruiloft en gingen we een weekendje weg. En het allerbelangrijkste ik ben deze maand weer een beetje beter in mijn vel komen zitten.

 6. Tamara Steyaert

  Hey Charlie, het fijnste moment in juni was de Worldwide knitting in public day. Ik had enkele “soortgenoten” 😉 uitgenodigd om gezellig samen te handwerken en kletsen. 2 personen kende ik enkel van IG maar wat hadden we een fijne namiddag!!! Zeker voor herhaling vatbaar. Andere fijne momenten zijn de gesprekken op Clubhouse met it.is.a.sarah en ook freubelweb en vele andere handwerksters en natuurlijk mijn vaste afspraak “mama-moment” de ONLINE HANDWERKCLUB. De verbondenheid is zo groot.

  1. Die Worldwide knitting in public day van jullie klonk zó gezellig!
   Ik ben volgend jaar zeker ook van de partij!
   X Charlie

 7. Ranieska

  Het fijnste deze maand was de verjaardag van mijn grote kleine man die alweer 5 is geworden. We zijn op zijn verjaardag voor het eerst sinds C.. weer bij onze favoriete dierentuin geweest! Daar hebben we op deze heerlijke dag het baby olifantje mogen bewonderen! Daarnaast heeft mijn mannetje een nieuwe BBQ gekregen voor Vaderdag waar hij heel blij mee is 🥰 verder een rustige maand gehad met veel gebreide sokken.

 8. Oh die Alpacas zien er zo schattig uit. Dit wil ik toch ook even gaan doen zeg!

 9. Emma Folkers

  De fijne dingen van juni, ik denk dat het fijnste van de maand juni is gebeurd is dat mijn keuken en woonkamer verbouwing is afgerond op een paar kleine dingen zoals plintjes plakken. Verder ben ik weer een jaartje ouder geworden en dit op een enigszins normale wijze kunnen vieren gelukkig.

 10. Esther

  Mijn fijne dingen van juni.. Heerlijk uiteten geweest met vrienden en hun een zelfgemaakt cadeau gegeven voor hun trouwdag, het onesiegurumi Vosje!
  En ik heb een 9 gehaald voor een belangrijke toets, dat was ook wel heel erg fijn! En ik maakte een hele leuke sjaal af, de rechte driehoeksjaal naar een patroon van it..is.a.Sarah 🙂

 11. Emma Folkers

  Het fijnste wat de afgelopen maand is gebeurd is de afronding van de verbouwing van de woonkamer en de keuken. Nog een paar dingen doen maar dat komt goed. Verder weer een jaartje ouder geworden, dit weer enigszins normaal kunnen vieren dit jaar.

 12. Wilma Vlaar

  Veel kruiden, groenten en fruit gedroogd, ik word blij van de volle potten en potjes. Ook kon ik nog mensen blij maken met heerlijke, verse, onbespoten, eigen gekweekte groenten.

 13. Marion Groenestein

  Het fijnst in juni vond ik de verrassing die ik kreeg van één van mijn cliënten in de thuiszorg. De lieve mevrouw trakteerde me op iets lekkers uit de snackbar😀 geweldig lief❣️ik ben dol op m’n werk al is het vaak druk.

 14. Nicole Bruin (crea_colle)

  Wat goed om zo even op de maand terug te kijken.
  Op handwerkgebied maakte ik een sjaal als verassing voor mijn moeder af, 14 juli is ze jarig en krijgt ze hem. Zo benieuwd wat ze er van vind.
  Verder ging ik 2x een weekend weg, 1x met vriendinnen en 1x met mijn schoonfamilie. Al een aantal maanden spelen mijn ‘lyme-klachten’ inclusief paniek aanvallen weer steeds vaker op, maar deze weekenden ging het zo goed. Iets om door te trekken in Juli!

 15. Jacqueline

  Mijn verjaardag was heel erg gezellig. De lockdown was er niet meer. Ik kon weer mensen. Vrienden op visite krijgen. Daar word ik blij van

 16. Arianne (@MissWithBird)

  Mijn fijne momenten afgelopen maand? Heb er eigenlijk 2 (oeps 😉 )
  Zijn 3x naar onze eigen caravan in Duitsland kunnen gaan. Lekker bijkletsen met onze Duitse (camping)buren, maar ook eindelijk(!) mijn schoonzusje weer kunnen zien. Zij woont sinds een aantal jaren in een dorpje tegen Mainz en door C**ona hebben we haar sinds augustus vorig jaar niet meer gezien. Dus dat was al geweldig fijn.
  Mijn zusje is de 18e bevallen van m’n neefje Eliano, heb hen en mijn zusjes partner al vrij snel opgezocht en ben helemaal verliefd op hem. Eerst ben ik alleen gegaan en een paar dagen later samen met mijn man. Ik heb al een nichtje en een neefje van mijn man zijn broertje, maar van je eigen familie voelt toch héél anders en eigenlijk fijner. Niet dat ik minder van mijn nichtje en neefje van de andere kant houd, nee absoluut niet minder eerder iets anders (ach je snapt me vast 😉 )

 17. Li Ying Brouns

  Deze maand heb ik mijn thistle thorn socks afgemaakt. Ik voelde me zo trots dat ik mijn sokken voor het eerst zelf had gebreid. Verder ben ik bezig met een gehaakte top en elke toer die af is voelt als een geluksmomentje. Daarnaast heb ik een 8.3 gehaald voor het eindverslag van mijn stage, dus ook dat is een echt geluksmoment deze maand. Tenslotte is het wakker worden en de lieve snoetjes van mijn honden zijn een dagelijks geluksmomentje.

 18. Martine (happyfreubel)

  Fijne dingen van juni waren een leuke collectie aan gehaakte en gemaakte cadeautjes maken voor mijn moeder haar 60 ste verjaardag. Daar heb ik van genoten om alles bij elkaar te zoeken.

 19. Kim

  Ik heb in juni mijn 29e verjaardag gevierd. Ben enorm verwend door de kinderen uit mijn klas en mijn vriendinnen en familie.
  Ik heb ook een paar mooie trajecten afgesloten die mij het afgelopen halfjaar een heel stuk vooruit hebben geholpen op werk- en privégebied. Het was een mooie maand!

Leave a Reply