De leukste adventskalenders van 2021

Wil jij de audioblog luisteren? Klik dan hier om naar de YouTube video te gaan!

Het is vandaag precies een 30 dagen voor kerst. Nog meer dan genoeg tijd om aan een fijn kerst handwerkproject te beginnen! Of jij nou punnikt, breit, punch needlet, borduurt of haakt. Je vindt tussen deze 20 handwerkprojecten vast iets moois! 

De Cosy Adventskalender van Esther Bennink

Dit is de mooiste adventskalender die ik ooit heb gezien. Deze 100% plastic vrije en volledig zelfontworpen adventskalender van Esther mocht ik tijdens deze aflevering van de Online Handwerk Club in ontvangst nemen. Wat heeft ze toch een prachtig tafereel gemaakt! Omdat je deze adventskalender ieder jaar opnieuw kunt gebruiken, is het ook een ontzettend duurzame optie! Deze adventskalender koop je in Esthers Webshop.

Duurzame adventskalender 2022
Fijnste adventskalender

De Tony’s Chocolonely adventskalender

Een adventskalender gevuld met chocolade is voor mij echt traditie. Ik heb zelfs sommige jaren stiekem een extra adventskalender gekocht zodat ik iedere dag van twee chocolaatjes mocht snoepen. In de adventskalender van Tony Chocolonely zitten 10 verschillende smaken chocola. Iedere ochtend genieten dus!

De natuurlijke adventskalender van Lush

Oké, oké. De kans is kleind dat ik deze adventskalender ooit ga ontvangen of zelf ga kopen. €235,- is voor mij echt te veel geld. Ook al is de inhoud van deze kalender meer dan dat bedrag waard. Toch moest ik ‘m wel in dit lijstje zetten. Gewoon omdat het zo’n mooi geschenk is! 

Adventskalender van Lush duurzaam
DIY adventskalender Dille & Kamille

Zelf een adventskalender maken met Dille & Kamille

Toen Bas en ik nog studeerden (en geen geld wilden uitgeven aan luxueuze adventskalenders) hebben we een paar jaar zelf adventskalenders voor elkaar gemaakt. Met stickers, zakjes, losse chocolaatjes en leuke briefjes aan elkaar, pakten we omstebeurt een dag uit. Op de website van Dille & Kamille staat een fijne uitleg van hoe jij zelf ook een adventskalender kunt maken. 

De Alverde adventskalender van de DM

Omdat wij zo dicht bij Duitsland wonen, kan ik heel eenvoudig even langs de DM wippen (de leukere en grotere versie van het Kruidvat). Deze adventskalender probeer ik al een paar jaar te kopen, maar iedere keer ben ik net te laat. Met 24 fijne, natuurlijke cadeaus zoals douchegel, badzout en haar- en gezichtsmaskers, kun je iedere dag lekker ontspannen. Alverde is an sich al een heel fijn, duurzaam merk. Ik ben benieuwd of het mij dit jaar lukt om deze adventskalender te pakken te krijgen! 

Adventskalender Alverde natuur cosmetiek
Cutedutch handwerkadventskalender

De haak adventskalender van CuteDutch

Met de adventskalender van CuteDutch kom je de decemberdagen wel door. Vanaf 1 december tot de kerst mag je elke dag een cadeautje open maken voor jezelf. De cadeautjes bestaan uit haakpakketten met bijbehorende patroonboekjes (ontworpen voor de adventskalender), toffe hebbedingetjes en nog veel meer. Ook dit jaar staat deze adventskalender in het teken van amigurumi. 

Een eigen foto drukken op je adventskalender

Bij het Kruitvat kun je dit jaar jouw eigen adventskalender laten drukken. Je kiest zelf een foto en kiest vervolgens welke soort chocola je in jouw adventskalender wilt. Ideaal voor een lieve opa of oma bijvoorbeeld! 

Willie adventskalender

Een erotische adventskalender? 

Ik kon het niet laten om deze adventskalender ook nog even tentoon te stellen. Het is helemaal niks voor mij zo’n adventskalender vol erotische speeltjes, maar ik vind het wel geniaal bedacht! Het lijkt me trouwens wel onwijs grappig om deze adventskalender in huis te halen gewoon omdat ik zo nieuwsgierig ben naar wat er precies in zit. Maar nee, laten we dat toch maar niet doen dit jaar. Misschien over een jaar of 20 als ik in m’n midlife crisis zit.

De Bodyshop Adventskalender

De adventskalender van de Bodyshop heb ik een paar jaar geleden gehad. Ik maakte op Instagram iedere dag een van de vakjes open en deelde wat er in zat. De adventskalenders van de Body Shop zitten bomvol prachtige producten en sommige van die producten heb ik dus na die kerst zelf in huis gehaald omdat ik ze zo fijn vond. Weet je wat nog meer tof is aan deze mooie adventskalenders? Er zijn drie verschillende versies! Alle drie hebben ze een andere prijs en dus ook een ietsjes andere inhoud. Super slim bedacht en heel inclusief vond ik zelf.

Bodyshop adventskalender
Adventskalender haken

De Advents CAL pakketten van Wolplein

Om deze adventskalender kun je niet zomaar een. Ieder jaar lanceert Wolplein weer een adventskalender vol creatieve haaksels. Dit jaar staan ze nu (begin oktober) alweer als pre-order te verkrijgen in de Wolplein Webshop.

Cadbury Dairy Milk adventskalender

Tot slot mijn favoriete adventskalender aller tijden! Deze adventskalender gevuld met de lekkerste chocola is voor mij pure nostalgie. Cadbury maakt, zonder twijfel, de allerlekkerste chocola in de wereld maakt. Iedere ochtend genieten van een chocolatje brengt me terug naar mijn kindertijd. Love it! 

Lievelings adventskalender

Aftellen tot kerst!

Naast al deze fijne, toffe en mooie adventskalenders, zijn er ook talloze andere manieren om af te tellen naar kerst. Iedere zondag een adventskaars aansteken bijvoorbeeld of iedere dag een Vlogmas video kijken. Hoe jij ook aftelt naar kerst, ik hoop dat je iedere dag even een fijn momentje creëert om er van te genieten!

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs