Zomerkleding patronen inspiratie

Het is geen geheim hoe veel ik van handgemaakt houd. Er zijn zó veel verschillende manieren om zelf kleding te maken, het is gewoon absurd! Wil jij deze zomer eens aan de slag met het maken of upcyclen van jouw kleding? Deze 20 patronen en ideeën vind ik helemaal te gek en raad ik van harte aan! 

De Estuary Skirt

Deze rok is mijn absolute droomrok! Ik draag vaak grote rokken, maar de meeste rokken zijn ontzettend strak en oncomfortabel. Bovendien hebben ze vaak geen zakken… Ik heb slechts enkele grote rokken in mijn kledingkast en die passen dan wel perfect. Wat lijkt het mij heerlijk om deze Estuary Skirt in 10 kleuren te maken en er dan in te leven! 

Sommer Ella Solo topje

Dit zomertopje van leKnit is perfect voor de onstuimige Nederlandse zomers. Met zowel een uitdagend gedeelte als een recht-toe-recht-aan gedeelte is dit een perfect topje. Brei de Sommer Ella Solo top met worsted weight garen en je bent zo klaar!

The Sweetpea Top

Op zoek naar een simpel, zomers topje met een grotere hals? Dan is the Sweetpea Top iets voor jou! Dit project heeft heel veel foto’s die jou op weg helpen als je het even niet meer weet. Ideaal voor beginnende hakers dus!

Summer Bloom Embroidery 

Altijd wat bloemetjes bij de hand hebben? Dan heb je het Summer Bloom patroon van . Je kunt het patroon werkelijk overal op borduren en in werkelijk alle kleuren van de regenboog! Een prachtig, eenvoudig project voor als je een oud kledingstuk in de naam van duurzaamheid wilt upcyclen!

Bottlebrush Pants + Shorts

Twee broeken voor de prijs van één? Nou. Niet helemaal natuurlijk. Maar met dit patroon kun je zowel een lange als een korte broek maken. De hoge taille spreekt mij enorm aan. Eens kijken of ik hier in de zomer tijd voor kan vrijruimen! 

Camisole no. 2

Dit zomertopje staat al een poos op mijn wensenlijst, maar door verkeerde ingekochte garens (oeps!) heb ik er nog niet aan kunnen beginnen. Camisole no. 2 is een super stijlvol topje dat in allerlei kleuren gebreid kan worden. Ik durf zelfs te zeggen dat het met een katoen of een tencel garen gebreid kan worden. Ideaal voor de warmste dagen van het jaar!

Borduren op je eigen pet

Heb jij nog niet zoveel ervaring met borduren? Dan is dit een ideaal project! Met deze gratis instructieblog heb je binnen een handomdraai jouw eigen pet van wat decoratie voorzien. Heeft het borduurvirus jou daarna te pakken? Dan zijn er duizenden andere toffe projecten waar je mee aan de slag kunt gaan! Borduren is een hele fijne slow living hobby, dus leef je vooral uit!

De Honeycomb Tanktop

Ik ben dol op tanktops in de zomer. Zeker als ze een klein beetje luchtig zijn. De Honeycomb Tanktop is een gehaakt topje waar een creatieve draai aan is gegeven. Het is bij dit project heel belangrijk om een proeflapje te haken. Maar eigenlijk adviseer ik je om dat eigenlijk bij alle gehaakte of gebreide kleding te doen. Gebruik een fingering weight garen en je hebt een heel licht en luchtig topje! 

Paris Dress + Paris Blouse

Nog zo’n prachtig patroon waar je twee verschillende soorten kledingstukken mee kunt maken. En ook deze jurk heeft zakken! (Merk je al dat ik een fervente voorstander ben van zakken in vrouwenkleding?) De Paris Dress en Paris Blouse heeft een hele duidelijke instructie en is ideaal voor beginners!

Golden Oak Tank Top

Dit zomertopje vind ik nou prachtig. En ja dat komt deels door de kleur van het garen, maar vooral door de combinatie van ingewikkeld lacework en eenvoudige toeren. Ik heb er gewoon een zwak voor! De Golden Oak Tank Top brei je met fingering weight garen.

Upcycle the t-shirt met bloemen

Hoewel er helaas geen patroon is voor dit voorbeeld, moest ik ‘m toch even toevoegen aan deze inspiratieblog. Ik heb gewoon een zwak voor kleine, geborduurde bloemetjes! Op deze foto zie je heel duidelijk welke steken gebruikt zijn geworden. Ik zie een (open) kettingsteek, stiksteek, franse knoopjes en een platte steek. Easy peasy!

De gehaakte Zigzag Top

Soms is eenvoud gewoon het beste. Deze ongelofelijk eenvoudige ZigZag Top is een perfecte aanvulling op jouw zomerkledingkast. 

 

Daisies and Bee borduurpatroon

Weer een andere manier om bloemetjes te borduren op je kledingstukken. Dit patroon is perfect voor elk kledingstuk met een lijn er op. Het lijkt net alsof er bloemetjes uit de onderkant van de spijkerbroek groeie. So cute! En het bijtje dan. Ik kan niet meer. Het patroon voor dit borduurprojectje vind je hier.

Wide Strap Maxi Dress

De naam van deze jurk spreekt denk ik volledig voor zich. Wat een heerlijk comfortabele tent van een jurk! Hier zou ik zomaar de hele zomer in kunnen wonen geloof ik. De vierkante halslijn vind ik prachtig en de vorm van deze zomerse Maxi Dress vult mij met beelden van heerlijk warme dagen in de zomerzon. Oh ja. En de jurk heeft zakken. Duh!

Velen

Deze prachtige, subtiele zomertop mag niet ontbreken uit deze lijst. Van ver af lijkt Velen een heel eenvoudig truitje, maar zodra je dichterbij komt zie je hoe gedetailleerd iedere steek is. Het is een topdown t-shirt, ideaal dus voor iedereen die daar dol op is.

Lotus Top

De Lotus Top is een hele bijzondere, gehaakte zomertop. Vooral de achterkant is heel bijzonder. Ik kreeg er meteen Fantasy Festival vibes van. Het heeft ook wel wat weg van een ouderwetse corset. Maar dan de moderne, gehaakte versie dus!  

A Pocket Full of Posies

Nog een laatste upcycling bloemetjes project dan. Om het af te leren? Hoewel veel van deze borduurpatronen op elkaar lijken, is het vaak de samenstelling van de bloemen die het patroon uniek maken. Een zonnebloem hier, een lavendelbloem daar. Het is een prachtig geheeld en de plaatsing op de broekzak maakt deze Pocket Full of Posies helemaal af.

De Elfen Jas

Oooh wat is dit een geweldig project! Als ik tijd over had zou ik er aan beginnen. Deze Elfen Jas van Morale Fiber (met vertaalde haakpatroon van Een Mooi Gebaar) vind ik he-le-maal het einde! De Elfen jas wordt gemaakt met de Tunische tricotsteek (ook wel tunische breisteek genoemd). Het is verstandig om deze steek even te oefenen voordat je aan de jas begint.

Aster

Nog één laatste patroon dat twee verschillende functies heeft. Aster kan zowel in een korte mouwen variant gemaakt worden als in een lange mouwen variant. Ik vind ze allebei te gek! 

Leafinity Top

Als allerlaatste inspiratieplaatje de Leafinity Top van the Knit Stitch. Ik heb mijn eigen Leafinity Top bijna af, dus die zul je binnenkort zeker op de blog terugvinden! Ik ben zó onwijs dankbaar dat ik telkens weer de tijd neem om mijn eigen kleding te maken en hoop dit nog jaren te blijven doen.

Wat een geweldige projecten allemaal! Ik wil meteen met alle 20 tegelijkertijd aan de slag. En jij? Welk project vind jij het mooist?

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply