10 Unieke shop tips in Limburg

Anno 2019 zie je vanaf zo ongeveer half november iedere dag wel een PostNL busje of 10 rondrijden. Dan weet je, het feestseizoen is weer begonnen! Het lijkt alsof heel Nederland, en volgens mij ook, de hele wereld vergeten is dat je niet alles online hoeft te bestellen. Tuurlijk heb ik vaak genoeg online producten besteld. Een specifiek boek dat in Nederland niet te verkrijgen is bijvoorbeeld. Of een specifiek merk garen dat verder nergens in de buurt verkocht wordt. Maar heb je ook eens om je heen gekeken? In Limburg alleen al heeft iedere stad wel een handje vol toffe winkels met unieke producten. Die zaken worden vaak door een gezin of een stelletje vrienden gerund. Je vindt er vaak de leukste cadeau’s en krijgt de kans een ander echt te verrassen met Sinterklaas en/of Kerst. Daarnaast steun je hardwerkende mensen die hun hart en ziel in hun zaak steken.

Dus, blader door deze lijst van 10 Unieke Shop Tips in Limburg en neem eens een bezoekje deze december!

Little Dutch Regenboog Telraam – €14,95

Spek & Bonen (Venlo)

Bij spek & bonen doen ze niet moeilijk over knoeipotjes, wiebelkonten en klimgeiten. Deze ‘kidsproof café’ op de Parade in Venlo heeft met haar zachtzoete interieur en producten menig kinderhartje gewonnen.

Wonderwoud (Maastricht)

Deze mini jungle midden in Maastricht verkoopt hele exclusieve planten. Ze zorgen voor de juiste pot en biologische potgrond zodat ze meteen klaar zijn om ieders interieur om te toveren tot een urban jungle.

wonderwoud.jpg
Plant in pot – vanaf €12,50

werfzeep.jpg
Werfzeep – €7,50

Cayboo (Sittard)

Cayboo is het adres waar je moet zijn als je op zoek bent naar bamboe textiel, bamboe hout, bamboe servies of bamboe accessoires. Daarnaast verkopen ze ook allerlei andere producten om dagelijks duurzaam te doen, waaronder deze Werfzeep.

Greylabel (Heerlen)

GreyLabel straalt een en al eenvoud en stijl uit en je  vindt er een mix van “grijze” en “groene” merken, voor dames en heren. Merken die zich inzetten voor duurzaamheid zowel op milieuvlak als op sociaalmenselijk gebied.

Matt & Nat Soya Kaarsen – €12,95
De Vriendinnen Quiz – €14,99

Complot Concept Store (Venray)

Complot is een typisch voorbeeld van een concept store. Je kunt deze creatieve hotspot wel 3 keer per week bezoeken, telkens kom je nieuwe producten tegen. Deze creatieve hotspot in hartje Venray is niet meer weg te denken!

Joy Fashion Furniture (Sittard)

De producten die bij Joy in de winkel liggen zijn zorgvuldig gekozen met een voorliefde voor regionaal talent. Dit eigentijdse mini-warenhuis, waarin de producten in een huiselijke sfeer worden gepresenteerd staat vol verrassingen!

Waxinelichtjes Houder – €10,95

Festen (Maastricht)

Deze winkel bestaat inmiddels bijna 10 jaar. Maastricht kent vele verborgen straatjes en in een daarvan (de Minckelersstraat) vind je deze winkel vol prachtige producten.

Label Kiki (Venray)

Label Kiki is een jonge, hippe sieradenmerk. Ze zijn altijd opzoek naar de nieuwste trends en sluiten naadloos aan op waar hun klanten naar op zoek zijn. Die sieraden van Label Kiki zijn exlusief bij Complot Concept Store verkrijgbaar.


Square Hoops Oorbellen – €18.36
Cordy Roy Knuffel – €18,-

Blie Woon en Droomwinkel (Sittard)

Deze winkel is nieuw in de binnenstad van Sittard. De zaak staat gevuld met mooie artikelen die van de baby-,kinder- en woonkamer een échte blikvanger maken. Zij kopen spullen in, waar zij echt in geloven. De inspirerende winkel van Blie heeft veel verschillende en aparte artikelen voor net zoveel verschillende wensen!

Funsox (Maastricht)

In juli 2019 gingen de eerste sokken van Funsox over de virtuele toonbank. Inmiddels hebben zij een assortiment met wel 150 verschillende designs. Komend jaar zullen ze zich verder uitbreiden door de Funsox regionaal aan te bieden bij toffe winkels.


Funsox – €6,85 p/paar

Heb jij al jouw inkopen voor Sinterklaas en Kerst al achter de rug? Het is vaak stressen in december maar hopelijk helpt deze lijst toffe winkels je om de leukste cadeau’s te vinden! Weet jij nog unieke winkels die ik echt eens moet bezoeken? Laat het me hieronder in een berichtje weten!

Handtekening.jpg