Slapen onder een verzwaard deken

Wil jij de audioblog luisteren? Klik dan hier om naar de YouTube video te gaan!

Toen ik de kans kreeg om het verzwaarde deken van The NAP Lab uit te testen, greep ik ‘m met beide handen. Na zoveel gehoord te hebben over de voordelen van verzwaarde dekens, wilde ik het natuurlijk zelf eens uitproberen. Hoe dat ging, deel ik maar al te graag in deze blog.

Ik kreeg dit verzwaringsdeken van The NAP Lab cadeau in ruil voor een review. Zoals jij waarschijnlijk al weet, vind ik het heel belangrijk om open en eerlijk te zijn over wat ik doe en hoe ik dit doe. In deze blog vind je niet alleen mijn mening over het verzwaarde deken, maar ook kortingscode charlingual20 waarmee jij tot 18 november 2021 jouw verzwaringsdeken met 20% korting kunt kopen. Je zult in mijn blogs altijd een genuanceerde mening vinden. Hoe positief of negatief dat ook moge zijn 😉

The NAP Lab verzwaringsdeken

Wat is een verzwaard deken?

Ik was al langer bekend met het idee van een verzwaard deken. Zoals alle trends, leken de verzwaarde dekens enkele jaren geleden plots uit de grond op te poppen, maar niets is minder waar! Gebruik maken van een zwaar deken is iets dat wat mensen al heel lang doen. Alleen waren veel mensen zich er niet van bewust dat ze dit deden. Onder een verzwaard deken slapen brengt namelijk veel voordelen met zich mee en dat hebben mensen zelf al gemerkt als ze onder een toren aan dekens sliepen. Een verzwaringsdeken lijkt heel veel op een doodgewoon deken. De meest gangbare verzwaarde dekens zijn wit, zo’n 150 x 200 cm in grootte en ze helpen je om gedurende de nacht niet af te koelen. Het enige verschil tussen een verzwaringsdeken en een gewoon deken zit ‘m eigenlijk al in de naam. Een gewoon deken is niet zwaar. Een verzwaringsdeken is dat wel. En niet zomaar zwaar. Een verzwaringsdeken hoort ongeveer even zwaar te zijn al 1/10e van jouw lichaamsgewicht.

Hoe vond ik het om onder mijn verzwaringsdeken te slapen?

Ik heb al eens eerder gedeeld hoe het gebruiken van een daglichtlamp mijn serotonineproductie aanwakkert. Ik was daarom ook enorm nieuwsgierig naar de effecten die een verzwaringsdeken op mijn kwaliteit van slapen zou hebben. De eerste paar avonden waren… Intensief! Iets nieuws uitproberen is altijd spannend en met mijn verzwaard deken ervaarde ik dat enorm. Ik had zoveel positieve verhalen erover gehoord en hoopte dat het mij zou helpen om sneller in slaap te komen. Helaas had het piekeren hierover het tegenovergestelde effect. Lig je daar, in een andere positie dan normaal (want ik hoorde dat je op je rug stil hoort te liggen onder een verzwaringsdeken) te wachten onder je verzwaarde deken totdat je slaap hebt gevat. Natuurlijk werkt dat niet! Ik lag bovendien zowel onder mijn verzwaarde deken als onder mijn gewone deken. In eerste instantie lag zelfs mijn verzwaarde deken bovenop mijn gewone dekbed. Ik krijg het in de nacht altijd behoorlijk warm dus met twee dekens bovenop elkaar voelde ik me behoorlijk benauwd de eerste paar nachten!

Gebreide trui verzwaringsdeken

Gelukkig ken ik mezelf inmiddels goed genoeg en had ik als doel om het verzwaarde deken minstens twee weken de kans te geven. Eigenlijk is dat helemaal niet lang, maar ik ben nou eenmaal ongeduldig. Na twee nachten slecht te hebben geslapen (ik had het té warm en ik voelde me ietwat claustrofobisch) ontdekte ik dat ik het hartstikke onhandig aan het aanpakken was. Ik paste wat dingen aan en plots begon ik de effecten te merken. Allereerst legde ik mijn verzwaringsdeken niet meer bovenop mijn gewone dekbed, maar draaide ik ze om. Zo kon ik mijn gewone dekbed eraf gooien als ik het ’s nachts te warm kreeg. Daarna ging ik op zoek naar een comfortabele manier om onder mijn verzwaringsdeken te liggen (niet al een stijve hark dus). Na zo’n 10 dagen begon ik me eindelijk weer comfortabel te voelen en nu we in totaal twee weken verder zijn, zou ik niet meer anders willen! Waarom?

  • Ik slaap dieper.
  • Het voelt alsof ik in een veilig nestje slaap.
  • Ik krijg het niet meer té warm als ik slaap (het zou best kunnen dat mijn hartslag lager is dan normaal aangezien ik het waarschijnlijk benauwd kreeg door een hoge hartslag tijdens de slaap)

Zoals je leest heeft het niet geholpen met het sneller in slaap vallen. Hoewel ik dit gehoopt had, is het eigenlijk best logisch dat dit niet zo is. Mijn voornaamste probleem is dat ik veel te snel denk dat het niet gaat lukken en vervolgens op mijn telefoon ga spelen totdat mijn ogen dichtvallen… Moet ik ook niet doen😉

Jullie vragen over verzwaringsdekens

Ik schepte op Instagram ruimte voor jullie om wat vragen over dit verzwaringsdeken te stellen. Jullie vroegen je het volgende af:

Welk gewicht heeft jouw verzwaringsdeken?

Omdat je het gewicht van jouw verzwaringsdeken moet afstemmen op je eigen lichaamsgewicht, heb ik dit verzwaringsdeken van 7kg gekocht. Dat is +/- 10% van mijn lichaamsgewicht. De verzwaringsdekens van The NAP Lab zijn te verkrijgen in 5 kg, 7 kg, 9 kg en 11 kg.

Kom je makkelijker tot rust onder jouw verzwaringsdeken?

Ik heb mijn verzwaard deken een paar keer mee naar beneden gesleept en op de bank gegooid zodat ik er daar onder kon ontspannen, maar ik vond het niet zo praktisch. Mijn deken gebruik ik dus alleen in bed. Het is niet zo dat ik het rekensommetje kan maken prikkelkater + verzwaringsdeken = ontprikkelen. Zo simpel werkt het niet. Ik heb wel gemerkt dat ik ’s nachts dieper slaap en frisser wakker word.

Hoe ga jij jouw verzwaringsdeken wassen?

Ik heb bij The NAP Lab een verzwaringsdeken inclusief hoes besteld. De hoes kan er heel eenvoudig af en kan dan in de wasmachine. Ideaal!

Waar is het verzwaard deken van gemaakt?

Op de website van The NAP Lab staat de volgende informatie:
Buitenstof van 100% bio-katoen.
Vulling: fijne glaskorrels in een dunne laag polyester.
Het deken is OEKO-TEX®

The NAP Lab verzwaringsdeken ingepakt

Jouw verzwaringsdeken met korting kopen?

Ik kan vermelden dat ik hartstikke tevreden ben met mijn verzwaringsdeken van The NAP Lab. Ik ben heel dankbaar dat ik er eentje mocht uitproberen en mocht voelen of het iets voor mij was of niet. Van The NAP Lab heb ik zelfs een kortingscode gekregen waar jij jouw eigen verzwaard deken met maar liefst 20% korting kunt kopen!

Vanaf nu tot en met 18 november ontvang jij heel eenvoudig je met de code charlingual20 de korting op jouw bestelling bij The NAP Lab.

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply