Haak- en breiprojecten voor moederdag 2021

Binnenkort is het weer moederdag. Hoewel wij het al gevierd hebben thuis (omdat mijn mama uit the UK komt, vieren wij het jaarlijks 2 maanden eerder), leek het mij toch leuk om een verzameling van haak- en breiprojecten voor moederdag te maken. In deze blog vind je vanalles en nog wat. Een ding is zeker. Ik vind het allemaal te gekke brei- en haakprojecten voor moederdag!

scrunchies haken voor moederdag

Last minute scrunchies haken voor moederdag

Deze handgemaakte scrunchies van Martine de Regt zijn een grote hit! Het patroon is keimakkelijk om te volgen en je hoeft slechts een restje garen te hebben, een haaknaald en een elastiek. Ideaal dus als last-minute cadeautje! Volgens mij haakte ik  een scrunchie met dit patroon tijdens een van de eerste Online Handwerk Club afleveringen!

Een speciaal moederdag lapje breien

Dit lapje van 25 x 25 cm ziet er heel tof uit! In het speciale moederdag patroon van Kris Knits vind je precies terug hoe je het lapje voor moederdag kunt breien. Door rechten en averechten in een bepaald patroon te breien, krijg je het motiefje en de tekst perfect in jouw lapje. Na moederdag kan jouw mama het gebreide lapje in zowel de keuken als de badkamer gebruiken. Een keileuk en eenvoudig cadeau dus!

moederdag gebreide lap
moederdag trui breien

Een gebreide trui voor een moderne mama

Een moderne trui voor een hippe mama! Deze heerlijk luchtige trui van Lana Grossa is ideaal voor alle relaxde mama’s. Ik ben geen mama en zou de trui zelfs dragen! Wat een heerlijk breipatroon voor moederdag! Het volledig breipakket voor deze trui koop je heel eenvoudig via de link. Trouwens, zie jij het zelf niet zitten om de trui te breien? Geef dan het breipakket cadeau! Kan mama zelf aan de slag!

Lieve zonnebloem oorbellen haken voor moederdag

Wat een lieve oorbellen! Deze is voor de hakers die voor moederdag restjesgaren willen gebruiken. Deze hele eenvoudig gehaakte zonnebloem oorbellen zijn ideaal te maken met restjes Yarn & Colors katoen. Ik denk dat ik ze stiekem ook voor mezelf gaan maken. Zo leuk vind ik ze! 

moederdag oorbeel gehaakt
moederdag gehaakte deken cal

De Haakplein CAL haken voor moederdag

Deze toffe CAL van Haakplein
is op 2 april begonnen. Het zou dus zo kunnen zijn dat je dit deken vóór moederdag niet af hebt. Maar ach, mams zal het vast niet zo erg vinden als haar cadeau wat later komt, toch? Dit prachtige deken helpt jouw moeder ook wat duurzamer te zijn. De verwarming kan, als je onder dit deken ligt, vast een graadje lager!

Een haak- of breitijdschrift cadeau doen voor moederdag

Er zijn ontzettend veel verschillende handwerktijdschriften op de markt. Iedere handwerkende mama kan van zo’n tijdschrift genieten met een kop koffie of glas wijn in de tuin.
haaktijdschriften moederdag
moederdag gehaakte ketting

Een vrolijke ketting haken voor moederdag

Deze gehaakte ketting met rondjes van Heyleuk is heel eenvoudig te haken. De speelse kleuren die in dit voorbeeld gebruikt zijn, zijn voor de frisse, kleurrijke mama’s ideaal. Maar, je zou ook voor een meer ingetogen kleurenpallet kunnen gaan. Het is maar net wat jouw mama mooi vindt!

 

Voor moederdag een omslagsjaal haken

Haak jij snel? Dan heb je deze omslagsjaal van Durable
hoogstwaarschijnlijk vóór moederdag nog wel af. Welke kleur je de sjaal maakt is helemaal aan jou. Volledig aan te passen aan een kleur die bij jouw moeder past dus! Het ziet er uit als een heerlijk ontspannen project.  Voor dit voorbeeld zijn de Durable Cosy fine faded garen
gebruikt. Het geeft deze sjaal een heerlijk zachte uitstraling.

Gebreide sjawl moederdag
moederdag garens kopen

Jouw mama’s favoriete garen uitkiezen

Is jouw moeder zelf een handwerkster? Dan maak je haar ontzettend blij met wat mooie Lana grossa garen of een cadeaubon. Zo kan zij haar eigen spulletjes voor haar volgende project uitzoeken! En als je toch al iets voor je ma aan het kopen bent, kun je ook nog wel iets voor jezelf bestellen. Toch?

Alternatieve ideeën voor moederdag

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere dingen die je voor moederdag zou kunnen kopen. Iets fijns zoals een bosje bloemen, fles wijn of reep chocola doen het sowieso altijd goed. Wat je ook voor haar maakt of koopt, ik weet zeker dat ze het 

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Heb jij wat inspiratie uit deze blog kunnen halen? Vergeet mij niet te taggen in foto’s die jij online zet van jouw gehaakte of gebreide projecten. Of laat een berichtje hier onderaan deze blog achter. Ik geniet er altijd enorm van om te zien wat jullie allemaal maken!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply