Brei- en haakprojecten voor vaderdag 2021

Het is over ietsjes meer dan een week zover. Vaderdag komt eraan! Ik merkte bij de inspiratieblog voor moederdag dat heel weinig handwerkers de blog gelezen hadden. Het duurde even om erachter te komen waarom dat dat zo was maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat moeders natuurlijk niet voor henzelf cadeaus gaan maken. Gelukkig zal dat bij vaderdag heel anders zijn. Moeders die voor vaders iets maken en kinderen die hier ook flink mee aan de slag gaan. Deze blog staat weer vol met leuke, inspirerende patronen waar jij jouw vader op vaderdag blij mee kunt maken en waar jij tijdens het maken heerlijk van kan ontspannen!

Vaderdag breien

Een hondenmand voor papa’s viervoeter

Vaders en honden. Vaak willen ze er niet aan beginnen. Maar zodra er een hondje in huis komt, raken ze toch direct verliefd. Ik ontwierp een poos geleden deze te gekke hondenmand. Zo’n leuk en simpel haakpatroon die zeker een glimlach op het gezicht van iedere vader zal toveren!

Een prachtig tapijt voor op kantoor

Veel mensen werken al meer dan een jaar vanuit thuis. Veel mensen zullen dit ook blijven doen. Wat is nou leuker dan een prachtig kleed zoals de Indian Flower Rug van The Guy with the Hook als decoratie voor een thuiskantoor? Ik vind het echt prachtig! 

Vaderdag haken
Haken voor vaderdag

Een wollige ipad/tablet hoes

Ideaal, zo’n hoes voor om een ipad of tablet heen! Is jouw vader ook zo’n kluns? Dan kan een fijne hoes altijd helpen. Als de ipad of tablet dan valt, komt het neer op een zachte ondergrond. 

Comfortabele Slubbers

Wat ben ik nog steeds dol op mijn Slubbers! Al jaaaaren krijgt mijn opa iedere keer weer nieuwe sloffen. Misschien wordt het tijd dat ik hem eens handgemaakte Slubbers cadeau geef. Misschien dat ik mezelf dan ook meteen een nieuw paar koop…

Slubbers haken voor vaderdag
Koffie mok cozy haken voor vaderdag

Een Superdad mug cozy

Dit is zó lief! In plaats van een generieke Best Dad Ever mok kun je met dit patroon jouw eigen Superdad mug cozy haken. Dat gaat pa geweldig vinden!

Gehaakte toolset

Nog zo’n lief, handgemaakt vaderdag cadeau is deze gehaakte toolset. Niet dat je vader er echt mee kan timmeren. Maar, het is wel heel leuk om cadeau te geven vanuit een kleinkind of om te gebruiken als sleutelhanger!

Amigurumi gereedschap haken
Een voetbal haken voor vaderdag

Een gehaakte voetbal

Nee, natuurlijk kun je niet voetballen met deze gehaakte voetbal. Maar, leuk is die wel! Ook te gebruiken als sleutelhanger of als stressbal, of als … Nou ja, verzin het maar!

Een heerlijk gebreide sjaal

Weinig dingen zijn zo comfortabel als een fijn gebreide sjaal. Ja, ook voor mannen! Deze gebreide kabelsjaal is een van mijn favorieten. Heerlijk warm en met een mooi, eenvoudig patroon.
Een comfortabele gebreide sjaal
moederdag garens kopen

Iets in jouw vaders favoriete kleur garen

Weet jij nog niet zo zeker wat jij voor jouw vader wilt maken? Geen probleem! Laat hem zelf een mooie kleur garen uitkiezen. zoals deze fijn Lana grossa garen en bespreek dan samen wat je er van gaat maken. Een mooie muts misschien? Of warme wanten? Alles kan! Lekker duurzaam ook, garen zelf uit laten kiezen. Zo weet je zeker dat je iets in je pa’s favoriete kleur maakt! 

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Vaderdag alternatieve ideeën.

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere dingen die je voor vaderdag zou kunnen kopen. Denk aan tuingereedschap bijvoorbeeld of leuke gadgets voor in de keuken. Wat jij ook koopt, maak er een gezellige dag van op de 20e!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply